Αυγερινός Χατζηχρυσός, Γενικός & Εμπορικός Διευθυντής, Forlabels ΕΠΕ.
ga: Πώς θα περιγράφατε το 2012; Τι είναι αυτό που θα θυμάστε πιο έντονα;
Αυγερινός Χατζηζρυσός: Ως ένα έτος συνεχούς ανασφάλειας σε ότι αφορούσε στο εξωτερικό περιβάλλον των επιχειρήσεων, δηλαδή στο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον που μας υποχρέωνε όλους να γινόμαστε πιο ποιοτικοί, πιο ανταγωνιστικοί, πιο ευέλικτοι στις επιλογές μας, ώστε να παραμένουμε ανεπηρέαστοι από την περιρρέουσα ρευστή κατάσταση.
Σε ότι μας αφορά σαν Forlabels αυτό μας βοήθησε να ανταποκριθούμε με επιτυχία στους στόχους μας, μέσα σε περίοδο κρίσης, και να σημειώσουμε, για μια ακόμα χρονιά, ανοδική πορεία.
Αυτό που θα θυμάμαι είναι η σύμπραξη 4 επιχειρήσεων, ανάμεσα στις οποίες και η Forlabels που με την επωνυμία IKON4 παρουσίασε – και συνεχίζει να παρουσιάζει- ένα πρόγραμμα με τίτλο «Παράγω, αξίζω, προχωρώ» σε παραγωγούς και επιχειρηματίες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας με θέμα το πώς θα δώσουμε αξία στους εαυτούς μας, στις υπηρεσίες μας και στα προίόντα μας, ως αντίδοτο στην κρίση. Θυμάμαι έντονα την πίστη, την αισιοδοξία και την αποφασιστικότητα των συμμετεχόντων ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε
ga: Ποιά θα είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία που θα έχουν οι επιχειρηματίες του κλάδου φέτος; Γιατί;
Α.Χ.: Να αξιοποιήσουν τα όποια πλεονεκτήματα παρέχει η επιστροφή σε μια πραγματική οικονομία, να βρεθούν δίπλα στους παραγωγούς και τις εταιρίες που αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να δημιουργήσουν προϊόντα και υπηρεσίες με προστιθέμενη αξία και κυρίως προϊόντα που θα προκύψουν από τη στροφή στη γεωργική παραγωγή και ακόμα να στρέψουν το βλέμμα με εξωστρεφή διάθεση και την ανάλογη οργάνωση βέβαια και προς τις διεθνείς αγορές.
ga: Ποιά θα είναι η μεγαλύτερη απειλή για τους επιχειρηματίες του κλάδου και γιατί;
Α.Χ.: Η μεγαλύτερη απειλή προέρχεται από πιθανή διαιώνιση της ανασφάλειας που προκαλεί η οικονομική κρίση, από ανεξέλεγκτες καταστάσεις στο οικονομικό και κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον, αλλά κυρίως η μεγαλύτερη απειλή θα προέλθει από εμάς τους ίδιους, αν δε δείξουμε την απαραίτητη ψυχραιμία και προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες, αν δε δείξουμε σύνεση και αλληλεγγύη ως κλάδος στα προβλήματά μας, αν δεν φροντίσουμε να περιφρουρήσουμε τις αξίες και την ποιότητά μας, απέναντι στο προσωπικό, στους πελάτες και στους προμηθευτές – συνεργάτες μας.
ga: Ποιό νομίζετε ότι είναι αυτό στο οποίο πρέπει να επενδύσει ή να βελτιώσει ο κλάδος το 2013;
Α.Χ.: Ο κλάδος πρέπει να επενδύσει στην επικοινωνία, στην ενημέρωση, στην ανταλλαγή απόψεων, στην εναρμόνισή του με τα διεθνή δεδομένα. Ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η ίδρυση της Ένωσης Ελλήνων Ετικετοποιών που αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το 2012 και που οι διαδικασίες βρίσκονται ήδη στο τελικό στάδιο. Η υπό ίδρυση Ένωση έχει ήδη καταφέρει να δημιουργήσει ένα δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στα μέλη της, αλλά και με τους ετικετοποιούς απ” όλο τον κόσμο μέσα από τη συμμετοχή σε συνέδρια της FINAT, παγκόσμιας Ένωσης Ετικετοποιών, αλλά και άλλων αντίστοιχων Ενώσεων στο εξωτερικό
ga: Τι ελπίζετε/εύχεστε για το 2013;
A.X.: Ελπίζω να συνεχίσω να ελπίζω ότι στην Ελλάδα το κοινωνικό – πολιτικό σύστημα θ” αφήσει τον παλιό κακό εαυτό του, θα γυρίσει σελίδα και θ” αλλάξει τα δεδομένα που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.
Εύχομαι να καταφέρουμε να βγάλουμε τις δυνάμεις που έχουμε μέσα μας με σωστό τρόπο και ν” αποδείξουμε, στους εαυτούς μας πρώτα, ότι το καλύτερο ξεκινά και τελειώνει σ” εμάς τους ίδιους.
Leave a Reply